אקסלנט איי טי בע”מ – פתרונות מחשוב לעסקים
ליווי מותאם בסביבות מקומיות, מערכות ענן וסניפים ברחבי הארץ

בחירת מחשב נייד

החלטתם לרכוש מחשב נייד? מזל טוב.
הנה כמה עצות שיעזרו לכם להחליט אם הבחירה נכונה, ובמידה וכן, מה כדאי לקנות.

מחשב נייד לעומת מחשב נייח:  לפני שנסקור את תכונות המחשבים הניידים כדאי לחזור ולהזכיר כמה יתרונות וחסרונות של המחשב הנייד אל מול אחיו הגדול – המחשב השלוחני – הנייח:
הניידים: כשמם כן הם – נולדו לניידות. המשמעות הראשונה כמובן היא הגודל.  אולם היתרון הזה הוא גם החיסרון הבולט שלהם.
החבילה הבסיסית: מחשב נייד ברמה מסוימת תמיד יעלה יותר ממחשב נייח באותה רמה.  במילים אחרות – במחירו של המחשב הנייד, תוכלו לקבל מחשב נייח חזק יותר.
שדרוגים: מעט השדרוגים שתוכלו לבצע במחשב הנייד שלכם (שבדרך כלל יסתכמו בהוספת זיכרון או החלפת דיסק קשיח) יעלו הרבה יותר מאשר במחשב נייח.
עסקת חבילה: קניתם מחשב נייד? זאת חבילה. אין החלפות. אפשר אמנם להוסיף רכיבים (מסך נוסף – גדול יותר, מקלדת אלחוטית ועוד…), אבל כל אלה יצריכו שימוש בתחנת עגינה או חיבורים חיצוניים בכל פעם שתרצו אותם.

מה בכל זאת היתרונות שבמחשב נייד?
ניידות:
 מי שזקוק למחשב בכמה מקומות (בית, עבודה, לימודים, חברה) ומי שמשתמש בהרבה חומר, יהנה מהנגישות התמידית לחומר בכל מקום.
מקום: מחשב נייד מתחיל ונגמר ביחידה אחת על השולחן – וזהו. זהו חיסכון עצום למי שאין מקום לפינת מחשב נורמלית.
ניצול זמן: מי שמרבה בנסיעות (בהן הוא לא הנהג – טיסות / רכבת…) ירוויח זמן עבודה לא מבוטל באמצעות מחשב נייד.
סטטוס: לפתוח מחשב נייד חדש ואיכותי תמיד יגרום לכם להראות ולהרגיש טוב.

החלטתם שמתאים לכם נייד? הנה כמה דברים שיתנו לכם כיוון במה לבחור:
גודל:  כפי שאמרנו המחשבים הניידים באים במספר גדלים שהם תוצאה של המסך. מחשבים עם מסך של 10-11 אינטש יהיו מאוד ניידים, זמינים בתיק ובדרך כלל קלים, אבל המסכים האלה מתאימים לעבודה קצרה יחסית על המחשב.  אלה לא מסכים לעבודה של שעות מרובות, הכל קטן וצפוף.  מחשבים עם מסך של 15-17 אינטש הם תחנות עבודה קטנות. זה לא המחשב שהכי כיף לסחוב ובדרך כלל גם ישקלו יותר, אבל למי שהניידות פחות חשובה מצד אחד, ומצד שני מחפש מחשב לשעות של עבודה – זה הפתרון הכי סביר.  מחשבים עם מסכים של 13 אינטש הם ממוצע מאוד נוח בין שתי הקטגוריות הקודמות. אלה מחשבים שעדיין אפשר להסתובב איתם בקלות יחסית ומצד שני כבר אפשר לשבת ולעבוד עליהם בצורה סבירה מאוד.
משקל: (או בעברית… כסף). ככל שתרצו מחשב קל יותר – תשלמו יותר כסף. אין קסמים בנוסחה הזאת. רוב המחשבים שתוכלו למצוא יהיו במשקלים שבין קילו לשניים וחצי קילו. זה הבדל מהותי מאוד למי שסוחב עליו את המחשב חלק גדול מהיום.  כמובן שהמחיר המיידי יהיה גודל (קטן יותר – קל יותר) ואם תרצו מחשב גדול וקל – תפתחו עוד קצת את הכיס. שימו לב שלסוללות תפקיד גדול במשקל המחשב ומצד שני – יש לזה השפעה על זמן העבודה שיהיה לכם איתו מחוץ לבית. אתם צריכים לשקול טוב את זמינות החשמל במקומות בהם תשהו כחלק מהשיקולים שלכם. אם יש חשמל ויהיה לכם איפה לטעון את הנייד – תוכלו לחסוך משקל ולקחת נייד עם סוללה קטנה וקלה יותר.
ביצועים:  ניתן למצוא כיום מחשבים ניידים עם מבחר רחב של מעבדים, מסדרות המעבדים הנמוכות יותר ועד להכי חדשות, כאלה שלא מביישות אף מחשב נייח. לאלה יש השפעה ישירה על הביצועים אבל גם על זלילת החשמל והמחיר. המעבדים החלשים עדינים בצריכת החשמל שלהם ואילו החזקים יותר גם יזללו חשמל. גם כאן כדאי להתאים את המעבד לצרכים שלכם (ראו הערה בסוף).
דיסק קשיח:  לפני מספר שנים השתנתה הטכנולוגיה בעולם הדיסקים והעולם התחיל לעבור מדיסקים רגילים שכוללים צלחות מגנטיות, ראשי קריאה ומנועים, לדיסקים אלקטרוני. בעצם – במקום דיסק כמו שהיינו רגילים אליו, יהיה לכם בתוך המחשב מעיין Disk on key גדול והכל יותקן עליו.  זה טוב לנו? זה מעולה…  הדיסק החדש נקרא SSD – Solid State Disk. בשום סיטואציה שהיא, אל תקנו היום מחשב שהדיסק שלו הוא לא SSD. זה כבר הפך לסטנדרט עם כל שלל היתרונות שלו (מהיר יותר, חסכוני הרבה יותר בחשמל ולא רגיש למכות)
זיכרון:  זיכרון יכול להיות משול לשולחן העבודה שלכם במשרד (בעוד הדיסק הקשיח משול למדפים ולארונות).  ככל שיהיה לכם יותר זיכרון תוכלו לעבוד על יותר דברים באותו זמן. ברגע שנגמר למחשב מקום בזיכרון הוא מתחיל להזיז דברים הצידה לדיסק, בדיוק כמו שאנחנו מעבירים דברים מהשולחן למדפים.  ברגע שתרצו משהו שעבר למדפים – המחשב יחזיר אותו לשולחן – לא לפני שמשהו אחר יעבור למדף.  התהליך הזה לוקח זמן ולכן יותר זיכרון אומר מעברים יותר מהירים בין תוכנות או לשוניות בדפדפן.  אז כמה זיכרון?  מאוד תלוי במערכת ההפעלה ובמה שתעשו עם המחשב. על הנייר דרישת המינימום ל Windows 10 היא 2 ג’יגה ול windows 11 – 4 ג’יגה. בחיים האמיתיים המספרים האלה לא מעשיים. בשתי מערכות ההפעלה האלה מומלץ להתחיל לפחות עם 8 ג’יגה כמינימום ועדיף 16. שימו לב שגם אם החלטתם להתחיל עם 8 ג’יגה, כדאי לוודא שהמחשב שאתם בוחרים יכול להכיל עוד זכרון למקרה שתחליטו לשדרג בעתיד.
מערכת הפעלה: אם כבר הזכרנו אותה, שימו לב שבחלק מהמקומות ימכרו לכם מחשב ללא מערכת הפעלה ובחלק היא כבר כלולה במחיר. אם היא לא כלולה, צריך לקחת בחשבון את תוספת העלות שלה. אם היא כלולה אתם צריכים לוודא שהיא מתאימה לצרכים שלכם (Home או Pro לדוגמה)
ולסיום:  במחשב נייד התיקונים מסובכים יותר. אי אפשר ללכת לחנות בסוף הרחוב ולבקש כרטיס מסך חדש.  לכן, כדאי לבדוק טוב טוב את האחריות שאתם מקבלים.  מי נותן אותה? (עדיף כמובן – היצרן ולא החנות המוכרת או היבואן. בשני המקרים האחרונים האחריות שלכם כפופה איכשהו למצב הרוח של מישהו ולהוכחה שקניתם ממנו), לכמה זמן קיבלתם אחריות? שנה? שלוש שנים?  מה היא כוללת ומה לא? כל המחשב? שבר למסך?  איך מתבצע תיקון ואיפה? (אתם צריכים להביא את המחשב למעבדה או שיתקנו אותו אצלכם)  ומה לגבי תקלות שקורות דווקא כשאתם בחו”ל?

לסיכום,  הכי הכי חשוב –  הזכרנו מקודם: צרכים. עכשיו – אחרי שיש לכם יותר רקע מה הפרמטרים לפיהם נמדדים המחשבים הניידים, שבו ובדקו את השאלות הבאות:  כמה זמן ביום אתם הולכים לעבוד על המחשב הזה?  כמה הוא יתנייד אתכם או יהיה תחנה שנחה במקום אחד קבוע?  התוכנות שלכם דורשות קונפיגורציה חזקה (אתם גיימרים מכורים / עורכי וידאו / מריצים בסיסי נתונים על הנייד) או שהקונפיגורציה ממוצעת תספק אתכם (מחשב לאופיס ואינטרנט)?
לפי השאלות האלו, תוכלו להתחיל להשוות ולבחור נכון יותר.

קניה מוצלחת 

אנחנו כאן